Tizenötödik születésnapját ünnepelte a bicskei karitászcsoport

Kishírek – 2020. szeptember 18., péntek | 13:14

A bicskei karitászcsoport szeptember 13-án, vasárnap szentmise keretében egykori alapítójával, Tóth Tamással együtt ünnepelt. Hálát adtak az elmúlt 15 évért, amely mozgalmas, örömökkel teli, de egyben nehéz út is volt. Burbela Gergely plébános bejelentette, hogy mostantól a karitászcsoport Szent Kalkuttai Teréz anya nevét fogja viselni.

A szentmise után a Székesfehérvári Egyházmegyei Karitász igazgatóhelyettese, Sinkovicsné Máté Hortenzia köszöntő levelét olvasták fel. Az igazgatóhelyettes kiemelte, hogy a plébániákhoz kötődő karitászcsoportok önkéntesei a karitász munka alappillérei, akik közvetlen kapcsolatban állnak a rászoruló felebarátainkkal. Ezt követően Bálint Istvánné polgármester asszony köszöntötte a karitászcsoportot, méltatta munkájukat, amit Bicske városának nehéz sorsú családjaiért tesznek.

Ezután Burbela Gergely és Sági Ferencné, a karitászcsoport vezetője átadták a karitászban dolgozó önkénteseknek a szolgálatuk elismeréséért járó okleveleket, és kérték további aktív jelenlétüket a szeretetszolgálatban. A hála és a köszönet szavai hangzottak el a segítők, adományozók felé is, akik az elmúlt 15 év során támogatták a csoport tevékenységét.

Tóth Tamás ezt követően megnyitotta a 15 év anyagából összeállított fotókiállítást, amely a Cselekvő szeretet címet viseli, és 4 témakörbe rendeződik: karitászmunka, karitászosok lelki élete, Őrangyal Klub (amely éppen 7 évvel ezelőtt alakult) és zarándoklatok.

A megnyitó és fotókiállítás megtekintése után a plébánia folyosóján agapéra várták a csoport ünneplő tagjai a jelenlévőket. A kiállítás még egy hónapig megtekinthető a bicskei városháza aulájában.

Forrás: Székesfehérvári Egyházmegyei Karitász

Fotó: Katolikus Karitász

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria