Több ezer elültetett virággal gazdagodott a nagyváradi püspöki palota kertje

Kishírek – 2022. november 10., csütörtök | 14:45

Gyönyörű napsütés fogadta azokat, akik a nagyváradi püspökség által meghirdetett virághagyma-ültetésre jelentkeztek a püspöki palota kertjében október 27-én. A résztvevők 9 és 15 óra között több ezer virághagymát ültettek el.

A lelkes munka eredménye kb. háromezer hóvirághagyma és közel tízezer nárcisz-, krókusz- és tulipánhagyma elültetése, ami 59 nárcisz- és krókusz-, valamint 91 hóvirágsort jelentett a szorgos kezek számára. Elültetésre került több bazsarózsabokor, valamint gazdagodott a tulipánállomány is, ami kilencezer hagymát jelentett.

A püspökségi munkatársakhoz sok ügyes és lelkes önkéntes csatlakozott. A Szent László-iskola diákcsoportját Harácsek Klementina tanárnő vezette. Ionaşcu Daniela az Abed Nego cég irodai munkatársaival érkezett, de az „Élet autizmussal egyesület” fiataljai és szüleik is szorgoskodtak Bacsadi Gabriella és férje kíséretében. A neokatekumenális út gyermekei Reinel atya kíséretében érkeztek. A programon résztvevők  lelkesen tevékyenkedtek, a püspökségi személyzettel együtt alapos munkát végeztek és kellemes időt tölthettek a természetben. Mindenkinek szívből köszönik a támogatást, a munkát és azt kívánják, hogy a szerető Isten áldja meg fáradozásaikat és életüket!

Forrás: RomKat.ro

 

Fotó: Nagyváradi egyházmegye Facebook-oldala

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria