Új- és ezüstmisét ünnepeltek Csömörön

Kishírek – 2019. június 21., péntek | 11:21

Hármas ünnepre gyülekeztek templomukban a hívek a Pest megyei Csömörön június 16-án, Szentháromság vasárnapján: templombúcsút, új- és ezüstmisét ünnepeltek.

Mécs László: Glória

Dicsőség a papoknak, akiknek teste, izma
lehet bűnös, lehet szent, mindegy:
mert ott a karizma,
melyből mocsárban is fény s Isten
malasztja árad!
Dicsérjük értük Istent, az Egyben mind
a Hármat.

Bokros Levente mesterkanonokot 2018 őszén nevezte ki Beer Miklós váci megyéspüspök a csömöri katolikus egyházközség plébánosává. A közösség különös kegyelemként élte meg, hogy Levente atya pappá szentelésének negyedszázados évfordulóját együtt ünnepelhette szeretett plébánosával.

„Milyen az ideális pap?” – kérdeztük Levente atyát az ünnep kapcsán. „Jézus Krisztus képmása – érkezett azonnal a válasz. – Teszem a dolgomat, amit három szó határoz meg: viszony, hozzáállás, méltóság. A legfontosabb célom, hogy összehozzam a jó embereket.” Levente atya sokszor lepi meg a közösséget. Így volt ez ezüstmiséje vasárnapján is: a plébános folyamatosan arról beszélt, hogy ez az ünnep nem róla szól, hanem tanítványáról, Balla János újmisés papról.

János atya rövid idő alatt belopta magát a csömöri hívek szívébe: szálfa termete, egyenes, nyílt tekintete, jóságos mosolya és nagy tudása pillanatok alatt jutott el az emberek szívéhez. „Az Úr gondoskodik” (Ter 22,14) – hangzik az újmisés papi jelmondata, amit már elsős teológusként kiválasztott.

A mise végén a hívek meghatottan fogadták az ünneplő papok áldását. A két ünnepelt mellett Barcza Máté diakónus, Levente atya bérmafia is szolgált a misén: ő mondta a szentbeszédet.

„Az úr valóban gondoskodik – szívünk-lelkünk ezen a vasárnapon többszörösen ünnepi díszbe öltözött. Hála, hála, hála – ez látszott a könnyes-mosolygó arcokon, amikor átvonultunk a plébániára, ahol bensőséges, családias körülmények között folytattuk az ünneplést” – írja Bándiné Tóth Klára.

Forrás: Bándiné Tóth Klára

Fotó: Vargosz

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria