Újra együtt az oltárszolgálat jegyében – Ministránstalálkozót tartottak Sajópálfalán

Kishírek – 2022. június 1., szerda | 16:36

Két év kényszerű koronavírus-szünet után végre ismét ministránsok töltötték meg a sajópálfalai kegytemplomot. Május 21-én a Miskolci Egyházmegye több parókiájáról érkeztek fiatalok, hogy együtt tölthessenek egy szép és tartalmas délelőttöt az oltárszolgálat jegyében. Az eseményről Béres Gábor ministránsreferens írt beszámolót, melyet szerkesztve közlünk.

A Szent Liturgián megtisztelt minket jelenlétével Orosz Atanáz püspök, aki az evangélium után Jézusról mint Jó Pásztorról beszélt, aki ismeri övéit, így minket is, különösen azokat, akik az oltár mellett szolgálnak.

Jézus személyesen ott áll mellettünk, nyájának tagjai vagyunk, ennek tudatosítása még elkötelezettebbé teheti oltárszolgálatunkat. Ő az Ajtó, akin keresztül eljuthatunk az üdvösségbe.

A liturgia után a zarándokházban Salai Szabolcs atya elgondolkodtató és izgalmas, feladatokkal színesített előadását hallgathattuk meg, melyben a 3 „b”-ről, a bátorságról, a bizalomról és a barátságról beszélt. Bátorság kell életünkben mindenhez, különösen hitünk felvállalásához. Bizalommal kell fordulnunk Krisztus és az emberek felé, mert ez a közösségi élet kulcs. Végezetül mivel Krisztus is barátainak hívott minket, nekünk is így kell viszonyulnunk testvéreinkhez. Az Ő barátsága mindennél többet ér.

Az előadás után közös játék, sport következett; szabadon lehetett választani a foci, a röplabda és a kosárlabda között, de csocsó is várta a fiúkat.

A találkozó egy igen ízletes ebéddel zárult.

Öröm volt végre újra találkozni, és látni, milyen sokunkat összeköt az oltár szolgálata, és hogy milyen felemelő egy napot úgy eltölteni, hogy Krisztus szeretetének összekötő erejét a testvéri szeretetben is megtapasztaljuk.

Külön köszönet Attila atyának és segítőinek a szíves látásért, valamint az atyáknak, kispapoknak és kísérőknek, akik a napjukat áldozták (...) ministránsaink lelki gondozásának.

Forrás és fotó: Miskolci Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria