Utcai missziót tartanak Pócspetriben és Máriapócson

Kishírek – 2019. október 18., péntek | 15:42

Ferenc pápa missziós hónapi felhívásához csatlakoznak Pócspetriben és Máriapócson is: a két Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei település utcáin október minden vasárnapján más-más helyen – egy órán át – nyilvános utcai Szentírás-olvasást tartanak a helyi római katolikus egyházközség tagjai Szenes István plébános és Fodor Ákos SFV vezetésével.

„Én mindig misszió vagyok; te mindig misszió vagy; minden megkeresztelt ember maga egy-egy misszió. Aki szeret, az megmozdul, kilép önmagából, vonz és vonzódik, átadja önmagát a másiknak és életet adó kapcsolatokat teremt. Senki sincs, aki Isten szeretete számára haszontalan és jelentéktelen lenne. A világban mindannyian küldetésben vagyunk, mert minden ember Isten szeretetének gyümölcse” – fogalmaz Ferenc pápa az októberi missziós hónapra írt üzenetében.

Ferenc pápa 2019 októberét rendkívüli missziós időszaknak hirdette meg, így emlékezve XV. Benedek pápa Maximum illud kezdetű apostoli levele kihirdetésének (1919. november 30.) századik évfordulójára. Apostoli kezdeményezésével az Egyház misszionáriusi elkötelezettségét, misszióját újítja meg még inkább az evangélium szelleméhez igazítva.

Felhívásának eleget téve Pócspetri és Máriapócs utcáin minden vasárnap más-más helyen – egy órán át – nyilvános utcai szentírásolvasást tart a helyi egyházközség.

A magvetés gondolata az elmúlt két vasárnap egyre növekvő lelkesedéssel töltötte el a résztvevő tanúságtevőket. Október 6-án Lukács evangéliumát, október 13-án János evangéliumát olvasták, énekes dicsőítésekkel és imákkal körülvéve. Az esemény színhelyéhez közeli házakból a családok előmerészkedtek, hogy hallgassák az evangélium szavát. Többen áldást is kértek életükre, olyanok is, akik nincsenek szoros kapcsolatban az egyházközség életével.

A program gyümölcse azzal együtt, hogy „megfogan” egy-egy szó az emberekben, a „magvetők” hitének erősödése és elkötelezettségük növekedése Isten iránt – fogamazott Szenes István plébános.

Forrás és fotó: Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria