A bizalom zarándokútja a földön – Taizéi találkozó Madridban

Kitekintő – 2019. január 4., péntek | 17:34

Karácsony harmadik napján több mint ötven görögkatolikus fiatal indult útnak Madrid felé, hogy pár felejthetetlen, imával teli napot töltsön el a spanyol fővárosban. A találkozóról Papp Glória Anna beszámolóját olvashatják.


KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A taizéi szerzetesközösség immár negyvenegyedik alkalommal szervezte meg a találkozót, amelyet évről évre egy-egy európai nagyvárosban rendeznek meg. Az év végi lelki program mindig több tízezer fiatalt vonz a világ különböző tájairól, a résztvevők mindennap előre meghatározott terv szerint különböző témákat beszélnek meg, közösen imádkozva és új barátságokat kötve, kapcsolatokat építenek országhatárokon és vallási különbözőségeken átívelve.

A találkozó alapját a közös esti imák adják, melyek során a hagyományos, sokszor ismétlődő, meditatív jellegű taizéi énekek és a közösség vezetője által írt elmélkedés mind segítenek abban, hogy mindenki egyénileg elgondolkodhasson azokról a kérdésekről, melyek épp foglalkoztatják – legyenek az a hit, a mindennapi kihívások vagy az emberi kapcsolatok.

Sok mindenben különböztünk, egy valami mégis összekötött és összeköt bennünket: a kereszténység jövőjének alakulása a mi felelősségünk. Ahogy Ferenc pápa üzente a résztvevőknek: „Tanuljatok meg gazdagodni mások különbözőségei által, hasznosítsátok saját talentumaitokat, hogy hidak építőivé váljatok az egyházak, a vallások és a népek között!”

Szöveg és fotó: Papp Glória Anna

Forrás:Nyíregyházi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria