A dakari érsek óvja a szenegáli fiatalokat az illegális kivándorlástól

2019. április 14., vasárnap | 15:32

Április 5–7. között tartották Dakarban a 34. szenegáli ifjúsági napokat. A záró szentmisén Benjamin Ndiaye érsek a szenegáli fiatalok problémáiról beszélt.

A popenguinei Mária-kegyhelyen több ezer szenegáli fiatal gyűlt össze az ifjúsági találkozó záró szentmiséjére. Érkeztek küldöttségek Elefántcsontpartról, Bissau Guineából, Guineából, Mauritániából, Gambiából, Burkina Fasóból és Maliból.

Homíliájában Benjamin Ndiaye dakari érsek a fiatalokat sújtó munkanélküliségről és az illegális kivándorlás veszélyeiről szólt. A helyi sajtó beszámolója szerint arra biztatta a fiatalokat, hogy szabályos úton utazzanak külföldre és hagyjanak föl az illegális migráció gyakorlatával, amely oly sok áldozatot szed a tengeri átkeléskor.

„Azon munkálkodunk, hogy megkíméljük őket az illegális migráció elmondhatatlan szenvedéseitől, és hogy jobb jövőt biztosítsunk nekik itt, helyben.” A szenegáli érsek annak a reményének adott hangot, hogy sikerül minőségi oktatást biztosítani, sokszínű és eredményes programokon keresztül. A főpásztor szerint a fiatalokat lakóhelyük lehetőségeinek megfelelő szakmára kell tanítani. „Vegyék kezükbe jövőjüket, legyenek készen a megtérésre és szívük megtisztítására” – fogalmazott.

Az ifjúsági találkozó elején egy fórumot tartottak a fiatal katolikus vállalkozóknak, amelyen több országos intézmény jelen volt. A cél az volt, hogy ösztönözzék a fiatalok gazdasági kezdeményezéseit, tájékoztassák őket a foglalkoztatás, a képzés és a finanszírozási lehetőségek módjairól. A találkozó zárónapját imavirrasztás előzte meg.

Az eseményre Michael Banach nuncius egy keresztet küldött ajándékba, amely egy csónakon érkezett, és a parttól körmenetben vitték a Mária-kegyhelyig.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kitekintő
hirdetés
Vezető híreink – olvasta már?
exkluziv-magyar-nyelven-is-elerheto-gyorsan-nepszeruve-valt-roman-papavaro-himnusz
EXKLUZÍV: Magyar nyelven is elérhető a gyorsan népszerűvé vált román pápaváró himnusz

Május 11-én mutatták be Ferenc pápa romániai látogatásának hivatalos himnuszát, melyet a Bukaresti Római Katolikus Főegyházmegye tett közzé. Az erről szóló hírünket több tízezren olvasták. Sokan kérték, most elláttuk magyar felirattal a szívmelengető, örömteli videoklipet.

13:39
-nem-rovidultem-meg-folszenteltsegemben-beszelgetes-biro-laszlo-puspokkel-hivatasrol-betegsegrol
„Nem rövidültem meg fölszenteltségemben” – Beszélgetés Bíró László püspökkel hivatásról, betegségről

Bíró László tábori püspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) családreferense, május 21-én ünnepli püspökké szentelésének 25. évfordulóját. Ebből az alkalomból felkerestük őt a Zsigmondy Vilmos Harkányi Gyógyfürdőkórházban.

2019. május 21., kedd