A francia püspökök üzenetet küldtek az ország muszlimjainak a ramadán kezdetére

Kitekintő – 2021. április 18., vasárnap | 13:14

„Együtt jobban szolgálhatjuk Istent, ha testvéreinket szolgáljuk” – e szavakkal hívta a franciaországi muszlim híveket együttműködésre Jean-Marc Aveline érsek. A francia püspöki konferencia vallásközi kapcsolatokért és az új vallási áramlatokért felelős tanácsának elnöke az április 13-án megkezdődött ramadán alkalmából fejezte ki jókívánságait.

„Tapasztalatból tudom, hogy a tiszteletteljes és igényes barátság a párbeszéd és a béke legjobb eszköze, és ez a barátság arra ösztönöz minket, hogy egyszerű szolidaritási gesztusokat találjunk társadalmunk legszegényebbjeinek – a betegeknek, a magányos embereknek és a migránsoknak – a szolgálatában” – írja a marseille-i érsek.

Ábrahám fiainak imádságára hivatkozva, amelyet Ferenc pápa március 6-án mondott el az Ur-síkságon Irakban a vallásközi találkozón, Aveline érsek a reményt jelöli meg a testvériség kulcsaként. A remény „a testvériség titka, mert ez megajándékoz minket azzal a kedves tekintettel, amely képes megragadni Isten jelenlétének nyomait minden embertársunkban. Ezért veletek együtt úgy gondoljuk, hogy minden embert tiszteletben kell tartani a maga kultúrájában és lelkiségében.” A főpásztor ebben a szellemben fogalmazta meg a francia katolikus egyház nevében jókívánságait „a jó, békés, gyümölcsöző és örömteli ramadánra”.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: ANSA

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria