A kenyai Nyeri érseke megköszönte a magyar segítséget

Kitekintő – 2020. szeptember 9., szerda | 10:27

Oktatási, egészségügyi és szociális projekteket finanszíroznak Kenyában a magyar támogatásból.

Levélben mondott köszönetet Orbán Viktor miniszterelnöknek Magyarország pénzügyi segítségéért Anthony Muheria, a kenyai Nyeri érseke, Gary Mueller, a Tangaza kelet-afrikai katolikus egyetem kancellárja és Tom Lalampaa, a Northern Rangelands Trust (NRT) nevű fejlesztési csoport vezérigazgatója, egyben tájékoztatást adtak a magyar támogatásból megvalósítandó projektekről – közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke szeptember 7-én.

Az egyetem vezetőjének leveléből például kiderül, hogy a Hungary Helps Programból biztosított közel 40 millió forintot egy új mezőgazdasági kar létrehozására fordítják Kisajuban, a főváros, Nairobi közelében.

Az NRT vezérigazgatója pedig azt írta, hogy a nekik folyósított mintegy 45 millió forintnyi összeget az elmaradt észak-kenyai Biliqo és Bulesa vidékén egészségügyi központ fejlesztésére költik. „Ez az adomány közvetlen hatással lesz nagyon sok ember életére és életminőségére, mégpedig a kenyai társadalom legsérülékenyebb rétegei, a nők és a gyerekek körében” – fogalmazott a vezérigazgató.

Magyarország 2017 elején indult humanitárius segítségnyújtási keretprogramja több mint 70 ezer, válságrégióban élő embernek, köztük kiemelten üldözött keresztényeknek tette lehetővé a helyben maradást – emlékeztetett Havasi Bertalan.

Forrás: MTI

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria