A lengyel Caritas orvosi műszereket adományozott a Covid-19 elleni küzdelemhez

Kitekintő – 2020. július 13., hétfő | 10:59

Folytatódik a nagylelkű adománygyűjtés a „Köszönet az orvosoknak” kampány jegyében, amelyet a lengyel Caritas indított el, hogy a koronavírusban szenvedőket kezelő kórházak megfelelő orvosi eszközöket tudjanak vásárolni a gyógyításhoz.

A lengyel Caritas jótékonysági kampányához egyre többen csatlakoznak adományozóként és partnerként. A lengyel püspöki konferencia legfrissebb hírei szerint a kezdeményezésbe bekapcsolódott a legnagyobb nemzeti elektromosenergia-szolgáltató vállalat (PSE) is. „A PSE-nek köszönhetően még több kórháznak tudunk életmentő orvosi eszközt vásárolni” – nyilatkozta Marcin Iżycki atya, a lengyel Caritas igazgatója, aki köszönetét fejezte ki a vállalatnak a jelentős hozzájárulásért.

A jelentős adomány lehetővé teszi, hogy lélegeztetőgépeket vásároljanak a betegeknek és védőfelszereléseket az orvosi személyzetnek. Biztonságos maszkokat és védőöltözékeket, fertőtlenítőszereket osztanak szét az ország kórházaiban, elsősorban azokon a területeken, amelyeket legnagyobb mértékben sújtott a járvány.

A „Köszönet az orvosoknak” elnevezésű kampányt tavasszal, az egészségügyi vészhelyzet idején indította a lengyel Caritas. A kezdeményezést számos partner támogatja, közöttük fontos cégek és multinacionális vállalatok. A lengyel Caritas az egyéni adakozók körében is indított adománygyűjtést a járványos megbetegedés elleni küzdelemben. Május elején a Caritas több mint egymillió euró értékben osztott szét orvosi eszközöket a lengyel kórházakban.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria