A szalvatoriánus rend és a Máltai Szeretetszolgálat is adományt osztott Temesváron és környékén

Kitekintő – 2021. április 23., péntek | 10:18

Húsvéti akciójukban a temesvári szalvatoriánus szerzetesek a nehezebb helyzetben élő nagycsaládok számára szerveztek adománygyűjtést, húsvét után pedig a Romániai Máltai Szeretetszolgálat helyi filiája vehetett át segélyszállítmányt egy svájci segélyszervezettől.

A temesvári szalvatoriánus szerzetesek adománygyűjtést hirdettek, hogy a Temesváron és a környező falvakban – Felső- és Alsóbencsek, Billéd, Murány, Parác, Ótelek, Újbesenyő és Mezősomlyó – élő sokgyermekes családoknak húsvéti meglepetéscsomagokat készítsenek. Harminc család számára élelmiszereket, édességet, játékokat, pelenkát, higiéniai és tisztítószereket, élelmiszerkuponokat és pénzadományokat gyűjtöttek. Az igényelt ruhaféléket és cipőket, valamint a bútoradományokat eljuttatták Alsóbencsekre, illetve önkéntesek is segítettek az élelmiszercsomagok házhoz szállításában mindazoknak, akik ezt kérték.

Együttműködve a Temesvári Egyházmegyével és a környékbeli plébániákkal a Máltai Szeretetszolgálat is számos hátrányos helyzetű családnak segít. A világjárvány előtti időben a természetbeni adományok egy részét vásárok keretében sikerült értékesíteni, ez azonban jelenleg nem lehetséges.

Április 20-án a svájci Osteuropahilfe „Triumph des Herzens” segélyszervezettől érkezett szállítmány a Romániai Máltai Szeretetszolgálat temesvári filiája számára. „A világjárvány közepén kegyelemteljes napokat élünk át, folytatni tudjuk karitatív munkánkat” – mondta Fekete-Nagy László, a szervezet helyi elnöke.

Az orvosi segédeszközök mellett – mint a mozgás- és járássegítő eszközök, rollátorok, orvosi segédeszközök, kórházi ágyak – a szervezet rendszeresen kap ruházati és higiéniai cikkeket, bútorokat és egyéb használati tárgyakat. Ezeket szétosztják a rászorulóknak: idősotthonok lakóinak, a házi gondozásban részesülő személyeknek és mindazoknak, akiknek étkeztetését a szociális konyha biztosítja. Az orvosi segédeszközöket – beleértve az ápolási ágyakat is – a Máltai Szeretetszolgálat temesvári szervezete ingyen kölcsönzi mindazoknak, akik igénylik.

Forrás és fotó: Temesvári Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria