Alois testvér Bázelben bejelentette: Madridban lesz a következő taizéi találkozó

Kitekintő – 2018. január 3., szerda | 18:27

Szabó Máté hitoktató és Geiszelhardt Sára teológushallgató számolt be a bázeli taizéi találkozóról a Vatikáni Rádió magyar nyelvű adásában.

Január 1-jén, hétfőn véget ért Bázelben a taizéi találkozó. Alois testvér az utolsó közös imádság alkalmával bejelentette, hogy 2018. december végén Spanyolország fővárosában rendezik meg a következő találkozót.

A magyar fiatalok elmondták, a bázeli találkozó napjaiban három országban szállásolták el a zarándokokat a nagy létszám miatt.

„Nagy örömmel fogadtuk, hogy idén lesznek regionális találkozók is Magyarország szomszédságában: áprilisban Ukrajnában, októberben pedig Grazban, Ausztriában lesz egy kisebb találkozó” – emelte ki Szabó Máté.

A taizéi találkozók jelentőségéről Geiszelhardt Sára elmondta: „Ezeken a találkozókon fontos, hogy a fiatalok és a vendéglátók is megtapasztalják, mekkora ereje van a közös imádságnak. Több helyszínen több ezren imádkozták ugyanazokat az imákat ugyanazzal a szándékkal, amelyekbe az anyaországokban is több ezren bekapcsolódtak. Ez olyan ereje az Egyháznak, amit újra és újra megélhetünk és felfedezhetünk. Ez az, ami a következő esztendőkre reményt adhat mind a fiataloknak, mind az egész Egyháznak.”

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: News.va

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria