Augusztus 6-tól csak Covid-igazolvánnyal látogatható a Vatikáni Múzeum

Kitekintő – 2021. augusztus 9., hétfő | 10:33

A Vatikáni Kormányzóság július 29-én hozott döntése értelmében augusztus 6-ától kezdődően csak a green pass (Certificato verde) dokumentummal, azaz zöld igazolvánnyal lehet látogatni a vatikáni múzeumokat és kerteket.

Az ENSZ egészségügyi szervezetének legfrissebb jelentése szerint mintegy 200 millióra tehető a Covid–19-vírus Delta variánsa által fertőzöttek száma világszerte, ezért egyre több ország foganatosít újra védőintézkedéseket, hogy elejét vegyék a fertőzés terjedésének.

A Vatikáni Kormányzóság július 29-én hozott döntése értelmében augusztus 6-ától csak green pass birtokában lehet látogatni a Vatikáni Múzeumot. Certificato verde – zöld igazolvány – az olasz neve annak a dokumentumnak, amelyet nyomtatott vagy digitális formában (mobiltelefonon) kell felmutatni a múzeumi belépéskor. A közlemény szerint minden látogatót arra kérnek, hogy mindenképpen szerezzék be a megfelelő igazolást a vírus elleni védettségükről. Azoknak is fel kell mutatniuk a belépéshez szükséges zöld igazolványt, akik már a közleményt megelőzően foglaltak jegyet a múzeum honlapján.

A Vatikáni Államtitkárság július 30-án adta hírül, hogy Brüsszelben jóváhagyták a Szentszék kérelmét, és hivatalosan egyenértékű dokumentumként elfogadták a Vatikánállam által kibocsátott Covid–19-védőoltás igazolását. Ennek írásban kinyomtatott, illetve digitális formája ettől kezdve érvényes az Európai Unió egész területén, annak hivatalos helyein, beleértve a repülőtereket is, mert Vatikán Városállam is csatlakozott a Digital Covid Certificate Gateway, az uniós digitális Covid-igazolvány portáljának rendszeréhez.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria