Az ausztrál bíróság úgy döntött, hogy esküdtszék elé állítja Pell bíborost

Kitekintő – 2018. május 1., kedd | 15:05

George Pell sydney-i bíboros érsek ügyét Ausztráliában tárgyalják majd – döntött április 30-án a melbourne-i törvényszék.

Belinda Wallington, a melbourne-i törvényszék bírója néhányat elejtett a legsúlyosabb vádak közül, más esetekben viszont azt állapította meg, hogy elegendő bizonyíték gyűlt össze, hogy a bíborost esküdtszék elé állítsák. E vádakkal szemben a 77 éves Pell bíboros a leghatározottabban kijelentette: „Nem vagyok bűnös”.

Ferenc pápa 2013. április 13-án – éppen egy hónappal megválasztása után – nevezte ki az ausztrál főpásztort a bíborosi tanácsadó-testületbe, mely az egyetemes Egyház kormányzásában és a Római Kúria reformjában segít neki. Majdnem egy évvel később, 2014. február 24-én a Szentatya kinevezte Pell bíborost a szentszéki Gazdasági Titkárság prefektusává.

Minthogy az ausztráliai hatóság 2017. június 29-én „súlyos szexuális visszaélések” ügyében vádat emelt George Pell bíboros ellen, Ferenc pápa azonnali, még aznapi döntésével átmenetileg felmentette őt hivatala gyakorlásából, hogy hazájába visszatérve szabadon védekezhessen az ellene emelt vádakkal szemben.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria