Az emeritus pápa kirándulást tett Castel Gandolfóba

Kitekintő – 2019. július 27., szombat | 19:17

XVI. Benedek július 25-én, csütörtökön délután elhagyta a Vatikánt, és Frascati püspöke meghívására Castel Gandolfóba utazott. Fölkereste a pápai nyári rezidenciát, ahol oly sok nyarat töltött pápasága idején.

Amint azt a Szentszék sajtószolgálatának új igazgatója, Matteo Bruni újságírói kérdésekre válaszolva megerősítette: az emeritus pápa július 25-én délután Raffaello Martinelli, Frascati püspöke meghívásának eleget téve kirándulást tett a Róma környéki hegyekben. 

Először Castel Gandolfóba ment, ahol a pápai villák kertjében és a kilátónál időzött, sétált, és elimádkozta a rózsafüzért. Egyházfőként szinte minden nyarat a római hőségnél sokkal kellemesebb klímájú Castel Gandolfóban töltött.

Ezután imádkozott a Rocca di Papa-i Mária-kegyhelynél, majd a Frascatiban található püspöki palotába ment, ahol vacsorára látta őt vendégül Martinelli püspök.

A néhány órás kirándulásra Georg Gänswein érsek, a Pápai Ház prefektusa kísérte el a nyugalmazott pápát, aki így újra meglátogathatta azokat a helyszíneket, ahol a nyári időszakokat töltötte évekig. XVI. Benedek 22.30-kor tért vissza a Vatikán falai között található Mater Ecclesiae-kolostorba.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News (archív)

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria