Életvédő imahét kezdődött Lengyelországban Szent József ünnepén

Kitekintő – 2021. március 23., kedd | 9:47

Március 19-én, Szent József, a Boldogságos Szűz Mária jegyese ünnepén életvédő imahét kezdődött a Lengyel Püspöki Konferencia kezdeményezésére.

A Lengyel Püspöki Konferencia honlapján ajánlják a híveknek a kezdeményezést, arra kérve őket, hogy osszák meg a hírt egymással a közösségi oldalakon. Az Életvédők Lengyel Szövetsége szervezésében megvalósuló imahét március 19-én, pénteken kezdődött, és március 25-ig, vagyis Gyümölcsoltó Boldogasszony, az élet befogadása ünnepén zárul, amelyet Szent II. János Pál pápa az Egyház számára az élet szentsége napjának nyilvánított.

Artur G. Miziński püspök, a Lengyel Püspöki Konferencia főtitkára az imahét kapcsán így nyilatkozott: „Bízom benne, hogy a mostani és egyéb életvédő kezdeményezések hatékonyan hozzájárulnak az élet civilizációjának előmozdításához, valamint a hívek körében az emberi élet – minden szakaszában való – védelmével kapcsolatos aktív hozzáállás megerősödéséhez.”

Stanisław Gądecki poznańi érsek, a püspöki kar elnöke szintén arra ösztönözte a híveket, hogy aktívan vegyenek részt a kezdeményezésben.

Az imahét a Szent József-litánia napi elimádkozásából és abból az imádságból áll, amelyet Szent II. János Pál pápa állított össze. Az imákhoz kapcsolódik az Evangelium vitae kezdetű enciklika egy részlete, valamint egy rövid elmélkedés.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria