Felgyújtottak egy katolikus templomot Nigériában

Kitekintő – 2021. február 23., kedd | 16:57

Az észak-nigériai Kaduna államban, Kikwariban a helyi hatóságok által „fegyveres banditának” nevezett férfiak felgyújtották a Szent Család-templomot. Samuel Aruwan, a belbiztonságért és belügyekért felelős kormánybiztos egy február 21-én kiadott nyilatkozatban számolt be az esetről.

A támadók felgyújtottak két lakóházat is. A lakosok biztonságos helyre húzódtak, amint értesítették őket a banditák közeledéséről.

A kormánybiztos azt mondta, El-Rufai kormányzó elítéli a támadást és együttérez a település lakóival. Arra kéri továbbá a híveket, legyenek állhatatosak hitükben és buzgóságukban. E támadás a béke, az emberiség és a sokszínűség ellenségei által elkövetett cselekedet, azonban nem jártak sikerrel az elkövetők, mert Isten kegyelme legyőzi őket.

El-Rufai ezenkívül megbízta a kadunai állami válságkezelési szervet, hogy mihamarabb mérje fel a keletkezett károkat és tegye meg a szükséges intézkedéseket. A kormányzó ígéretet tett arra is, hogy fokozzák a térségben a biztonsági szervek tevékenységét.

Egy másik, szintén Kaduna államban fekvő települést megtámadva a fegyveresek legalább két embert megöltek és kilenc embert elraboltak.

Fordította: Balláné Sárközi Jáhel

Forrás: Fides

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria