Ferenc pápa Antoine Camilleri érseket nevezte ki Etiópia és Dzsibuti apostoli nunciusává

Kitekintő – 2019. november 5., kedd | 13:32

Október 31-én Ferenc pápa Etiópia és Dzsibuti apostoli nunciusává nevezte ki a 64 éves máltai Antoine Camilleri érseket, aki egyúttal az Afrikai Unióban a pápa különleges küldötte is lesz, továbbá Szomáliában apostoli delegátusi megbízatást is betölt.

Ferenc pápa szeptember elején címzetes érsekké nevezte ki Antoine Camilleri prelátust, aki addig az Államtitkárság államközi kapcsolatokkal foglalkozó osztályán titkárhelyettesi megbízatást töltött be. Püspökké szentelésére október 4-én került sor a Szent Péter-bazilikában.

Antoine Camilleri Máltán, Sliema városban született 1956-ban. 1991-ben szentelték pappá. Polgári és kánonjogból is doktori fokozatot szerzett, majd 1999 januárjában lépett a szentszéki diplomácia szolgálatába.

Pápua Új-Guinea, Uganda és Kuba szentszéki képviseletén szolgált, majd innen került az Államtitkárságra, ahol 2013. február 22-én nevezték ki az államközi kapcsolatokkal foglalkozó részleg titkárhelyettesévé. Beszél olasz, angol, francia, portugál, spanyol román és orosz nyelven.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria