Genovában késsel megsebesítettek egy nővért, aki a miséző pap életét akarta védeni

Kitekintő – 2020. február 3., hétfő | 13:33

A genovai Sestri Ponente Szent Ferenc-templomába január 31-én délután berohant egy férfi, azt kiabálva, hogy ő a sátán. Kést vett elő, az általános ijedelem közepette egy indiai származású fiatal nővér sietett a plébános segítségére. A zavart férfi megsebesítette Divya nővért, majd a helyszínre érkező rendőrökre támadt.

Ahogyan mindennap, a harmincéves nővér pénteken is részt vett a szentségimádáson, majd a szentmisén. A férfi mise közben rontott be a templomba, és „Én vagyok a sátán!” felkiáltással, önmagából kikelve a pap felé indult. A templomban zűrzavar tört ki a kés láttán, a legtöbben igyekeztek távolabbra húzódni. A nővér, amikor észrevette a kést, egy pillanatig sem habozott, a plébános, Giovanni Battista Delfino segítségére sietett, ekkor a támadó a torkánál megsebesítette. Azonnal kórházba szállították, súlyos, de nem életveszélyes sérülést szenvedett.

Divya nővér nagy szeretetnek örvend Sestri Ponentében, gyerekekkel foglalkozik a rendje által működtetett óvodában és hitoktató a plébánián.

A támadót jól ismerik a kerületben, maga a pap is sokszor segített neki. Pszichés problémái súlyosbodtak, amióta nemrég elveszítette szüleit.

Forrás és fotó: Avvenire

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria