Giacomo Morandi érseket nevezte ki a pápa a Reggio Emilia-guastallai egyházmegye új püspökévé

Kitekintő – 2022. január 10., hétfő | 17:36

Giacomo Morandit, Cerveteri címzetes érsekét január 10-én nevezte ki a pápa a Reggio Emilia-guastallai egyházmegye új főpásztorává. Megtartja ad personam érseki címét, és Massimo Camisasca püspököt követi tisztségében, aki életkora miatt nyújtotta be lemondását.

Az 1965-ben született Morandi érseket 1990-ben szentelték pappá a modena-nonantolai egyházmegyében. A római Pápai Biblikus Intézetben diplomázott, majd a Pápai Gergely Egyetemen doktorált missziós teológiából.

Különböző lelkipásztori megbízatásai után püspöki helynöknek nevezték ki a hitoktatás, evangelizálás, kultúra területén, majd a székesegyházi káptalan főpapja és az egyházmegye általános helynöke lett Modenában.

Szentírástudományt tanít a modenai szerzetesi főiskolán. 2015-ben Ferenc pápa Rómába hívta, és kinevezte a Hittani Kongregáció helyettes titkárává. Alig két év elteltével titkárrá léptették elő és érseki rangot kapott.

A Püspöki Kongregáció és a Keresztény Egység Előmozdítása Pápai Tanácsának tanácsadója.

2021-ben, a pápának és a Római Kúriának tartott lelkigyakorlat idején a Vatican Media, a hivatalos szentszéki televízió és a Telepace olasz katolikus televízió együttműködésében öt elmélkedést vezetett, Megváltva a bűntől – az evangélium hirdetői címmel.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria