Ismertették az amazóniai szinódus záródokumentumának tervezetét

Kitekintő – 2019. október 22., kedd | 18:00

Október 21-én, hétfőn 184 szinódusi atya részvételével, Ferenc pápa jelenlétében tartották meg az amazóniai térség problémáival foglalkozó rendkívüli püspöki szinódus 14. kongregációs ülését. A szinódus főrelátora, Claudio Hummes bíboros bemutatta a záródokumentum tervezetét.

Mint ismeretes, október 27-ig tart az Amazóniával foglalkozó rendkívüli püspöki szinódus, amelynek végén záródokumentumot adnak ki.

A hétfői kongregációs ülésen a szinódus főrelátora, Claudio Hummes bíboros, São Paulo nyugalmazott érseke, a Pánamazóniai Egyházi Hálózat elnöke mutatta be a szövegtervezetet a szinódusi atyáknak.

A felszólalások eredményét összegyűjtő dokumentumot megbeszéléseken csiszolják majd tovább; a szerdai és csütörtöki módosításokat a főrelátor és a különleges titkárok, szakértők segítségével bevezetik a záródokumentumba.

A bizottság által megszerkesztett szöveget október 25-én, pénteken, a 15. kongregációs ülésen olvassák fel a szinódusi aulában, majd a szombaton zajló 16. kongregációs ülésen szavazzák meg a szinódusi atyák.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria