Ismét elraboltak egy papot Nigériában

Kitekintő – 2019. november 1., péntek | 16:46

A Fides missziós katolikus hírügynökség október 30-i tájékoztatása szerint Nigéria déli részén, Enugu szövetségi államban ismét elraboltak egy katolikus papot.

Arinze Madu atyát, az Imezi-Owa városban levő Apostolok Királynője szeminárium rektorhelyettesét október 28-án rabolta el egy fegyveres csoport az épület bejáratánál. A rendőrség szóvivője azt nyilatkozta, hogy a rendfenntartó erők az emberrablók nyomában vannak, akik a térség erdejében rejtőzködnek.

Egy szörnyű tettről van szó – hangsúlyozta Benjamin Achi, az enugui egyházmegye kommunikációs igazgatója. Emlékeztetett rá, hogy Madu atya elrablása mindössze két hónappal azután történt, hogy megölték az egyházmegye egy másik papját, Paul Offut. Márciusban a Szent Márk-templom plébánosa, Clement Rapuluchukwu Ugwu atya holttestét találták meg, akit a plébánia épületéből raboltak el március 13-án este.

Júniusban a nigériai püspöki konferencia elnöke, Augustine Akubeze, Benin City érseke hangoztatta, hogy a közbiztonság szintje az országban minden eddiginél alacsonyabb. Emlékeztetett az emberrablások, valamint polgárok lemészárlásának számos esetére az ország különböző vidékein.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Fides.org

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria