Jó az Úrban bizakodni Wrocławban is – Várják a magyar fiatalok jelentkezését a taizéi találkozóra

Kitekintő – 2019. november 28., csütörtök | 14:33

Madrid után idén Wrocław városa ad otthont az év végi taizéi találkozónak. December 28. és január 1. között fiatalok tízezrei gyűlnek össze Lengyelországban a taizéi közösség hívására, hogy együtt énekeljenek, imádkozzanak és mélyüljenek el hitükben. A magyar fiatalok számára a Katolikus Ifjúsági Mozgalom szervez buszos utazást, melyre december 1-jéig lehet kedvezményesen jelentkezni.

Andrzej Siemieniewski, Wrocław püspöke arra hívja a városba érkező fiatalokat, hogy mélyítsék el az előző taizéi találkozók tapasztalatait, és építsenek ezekre az alapokra.

„Ne feledkezzetek meg a vendégszeretetről, mert általa egyesek angyalokat fogadtak be szállásra” (Zsid 13,2) – a találkozó mottójában foglaltakat a fiatalok idén is megtapasztalhatják, hiszen a résztvevők többségét családok szállásolják el.

A Budapestről, Debrecenből, Nyíregyházáról és Miskolcról busszal utazó fiatalok december 28-án reggelre érkeznek Wrocławba, ahol a vendéglátó egyházközségek fogadják őket.

A találkozó további programjának gerincét a közös imák alkotják. A napok a fogadó egyházközség által szervezett reggeli imával kezdődnek, amit kiscsoportos beszélgetés követ. A déli imádságokat a város különböző templomaiban tartják. Délután fakultatív programok (kiállítások, koncertek, előadások) közül választhatnak a résztvevők, majd mindannyian összegyűlnek közös esti imára a taizéi testvérekkel a wrocławi centenáriumi csarnokban (Hala Stulecia) és az erre a célra felállított nagy sátrakban.

Az esztendő utolsó estéjét a fogadó egyházközségekben töltik a fiatalok, a békéért való virrasztással várva az új évet.

A magyar fiatalok számára a Katolikus Ifjúsági Mozgalom szervez buszos utazást, melyre december 1-jéig lehet kedvezményesen jelentkezni ITT.

Forrás és fotó: Taize.kim.katolikus.net

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria