Katolikus kiadók jelentkezését várja a Kommunikációs Dikasztérium

Kitekintő – 2019. április 10., szerda | 11:55

A Szentszék Kommunikációs Dikasztériuma június 26–29. között Rómában rendezi meg a katolikus kiadók nemzetközi napjait.

A kezdeményzés célja, hogy a négynapos rendezvényen – találkozók és megbeszélések, viták keretében – összehozzák a kis és nagy katolikus kiadókat, melyek hivatása a keresztény üzenet terjesztése a világban.

A diskurzust Paolo Ruffini, a Kommunikációs Dikasztérium prefektusa nyitja meg, akit más felszólalók követnek: azokról a a katolikus kiadók világát érintő kihívásokról és nehézségekről tartanak majd eszmecserét, amelyekkel ma a globalizáció és a digitalizálás összefüggésében szembe kell nézniük. A felszólalásokat katolikus kiadók tanúságtételei is gazdagítják a különböző kontinenseken megélt tapasztalataikról. Előadást tartanak a termékek értékesítésével foglalkozó szakértők, valamint egy online „könyvtár” képviselője.

A kiadók vására és a kerekasztal-beszélgetések elősegítik a résztvevők közötti információcserét, saját kulturális tapasztalataik megosztását.

A négynapos rendezvényen kulturális programok is várják a kiadókat. A katolikus kiadók nemzetközi napjain jelenlévők Szent Péter és Szent Pál, Róma védőszentjeinek ünnepén részt vesznek a Ferenc pápa által bemutatott szentmisén.

További információk és jelentkezés a gec@spc.va email címen.

Forrás: Vatikáni Rádió

Illusztráció: Vatican News

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria