Kinevezések a Vatikánban

Kitekintő – 2020. június 13., szombat | 17:47

Az új kinevezések a Vatikáni Apostoli Könyvtár új irodavezetői tisztjét és a Pénzügyi Információs Hatóság igazgatótanácsát érintik.

Ferenc pápa kinevezte Antonella Sciarrone Alibrandi professzor asszonyt, a Szent Szív Katolikus Egyetem helyettes prorektorát a vatikáni Pénzügyi Információs Hatóság (Aif) igazgatósági tanácsának tagjává. A vatikáni Pénzügyi Információs Hatóság a Szentszék kompetens intézménye a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása elleni küzdelemben.

Antonella Sciarrone Alibrandi 1965-ben született Milánóban. Jogot végzett, majd gazdaságjogot tanított a Szent Szív Katolikus Egyetemen. A gazdaságjog-tanárok szervezetének elnöke és a Katolikus Jogászok Uniójának tagja, a Bank, tőzsde és hitelviszonyt megtestesítő értékpapírok című lap felelős szerkesztője, továbbá az Európai Pénzügyi Intézet (EBI) tudományos tanácsának tagja. Kutatási területei közé tartozik az európai uniós piacok kormányzása, a méltányos és szolidáris kereskedelem mint a nemzetközi együttműködés új modellje, a pénzügyi közvetítési folyamatok digitalizálása, valamint a személyes adatok védelmére vonatkozó szabályok.

*

Ferenc pápa kinevezte Raffaella Vincentit, az Apostoli Könyvtár eddigi titkárát az intézmény irodavezetőjévé.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria