Lourdes várja a zarándokokat

Kitekintő – 2021. július 2., péntek | 15:26

A világjárvány okozta hosszú szünet után ismét fogadják a zarándokokat a híres franciaországi Mária-kegyhelyen – július 1-től augusztus végéig rendkívüli programokat is kínálva.

Olivier Ribadeau Dumas prelátus, a kegyhely rektora a „Lourdes-i éjszakák” elnevezésű új eseménysorozatról szóló tájékoztatón elmondta: minden este 9 órakor fáklyás menetet tartanak fényjátékokkal, megvilágítva a Miasszonyunk- és a Szeplőtelen Fogantatás-bazilikát; 22.30-kor pedig szentmisét mutatnak be a Mária-jelenés barlangjánál. Minden csütörtökön, pénteken és szombaton 17 órakor musical-előadást tekinthetnek meg a zarándokok a látnok Szent Bernadett életéről.

A rendezvény kezdeményezői szeretnék, ha a kegyhelyre látogatóknak olyan élményben lenne részük, melyre eddig még nem volt példa.

*

A Covid-19-világjárvány miatt 2021-ben negatív mérleget tudhat maga mögött a francia Mária-kegyhely. A tájékoztatón Dumas prelátus hangsúlyozta, hogy a nehézségek ellenére Lourdes készen áll a zarándokok fogadására; a kegyhelyre az úgynevezett „green pass” oltási igazolvány nélkül is be lehet jutni. A körmeneteken és szertartásokon résztvevők száma korlátozott lesz: 500 fő – természetesen betartva az aktuális járványügyi szabályokat.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria