Magyarul is megjelent a családok római világtalálkozójának szentségimádási anyaga

Kitekintő – 2022. június 15., szerda | 17:20

A Családok X. Világtalálkozóján, Rómában június 25-én, szombat délelőtt 8.45–9.45-ig tartanak szentségimádást a vatikáni VI. Pál teremben Jézus jelenlétének ajándéka címmel. A szentségimádás elmélkedéseit már előre közreadták a szervezők, hogy szerte a világon bármelyik katolikus közösség a saját nyelvén csatlakozni tudjon lélekben – akár azonos időben – a liturgiához.

A magyar nyelvű imaszöveg is elérhető a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) Családügyi Bizottságának honlapján.

A szentségimádásban újra felfedezhetjük, hogy a Vőlegény Jézus mindig jelen van életünkben. Az Ő jelenlétét szeretnénk szemlélni a keresztény házastársak életében, hogy rácsodálkozzunk, hogyan változtatja a házasság szentségének kegyelme a férfi és nő közötti szeretet egyszerű vizét „jó borrá”, amely képes feltárni a világnak Jézus szeretetét az Egyház és az emberiség iránt, és így ajándékká válik minden ember számára, bármely életállapotban éljen is – e gondolatokkal buzdít az MKPK Családbizottsága a szentségimádásba való bekapcsolódásra.

Az Úr be akar lépni mindannyiunk életébe, legyen szó párkapcsolatról, családról, egyénről, közösségről, hogy felfedje előttünk: Ő az, aki mindennapi utunk kicsi és nagy történéseit rendkívüli események sorozatává alakítja.

A házasság szentségének kegyelme által a Vőlegény Jézus a keresztény házastársakkal marad, jelenvalóvá teszi magát házastársi kapcsolatukban. Még akkor is, ha mi, házastársak nem vagyunk ennek tudatában, vagy semmit nem érzünk belőle, Ő meg tudja újítani a szeretetre való képességünket. Próbáljunk meg helyet adni Neki!

Jézus az ajándék, fedezzük fel Őt újra és újra!

A szentségimádás elmélkedései IDE KATTINTVA érhetők el.

Forrás: MKPK Családügyi Bizottsága

Fotó: unsplash.com

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria