Megállapodás született Csehországban a biztonsági szervek tagjainak lelkipásztori ellátásáról

Kitekintő – 2020. április 15., szerda | 16:16

A megállapodás értelmében a cseh Belügyminisztérium jóváhagyásával június 7-től ökumenikus alapon lelkipásztori szolgálat kezdi el működését a rendőrség és más biztonsági szervek tagjai és azok családtagjai számára.

Az egyezményt április 14-én írta alá a cseh katolikus egyház részéről Dominik Duka bíboros, prímás, prágai érsek, a cseh egyházak ökumenikus tanácsa részéről pedig a szervezetet főtitkára, Petr Jan Vinš.

A tábori lelkészek elsősorban a rendőrség, valamint az országban jelen levő egyéb biztonsági szervek tagjainak és szeretteiknek biztosítanak majd a nyár elejétől lelkipásztori ellátást. Az egyezménnyel kapcsolatban megerősítették, hogy nem missziós szolgálatról van szó, hanem spirituális segítségnyújtásról, amelyet önkéntes alapon vehetnek igénybe a biztonsági szervek munkatársai.

A lelkipásztori szolgálat segítséget kínál fel a válsághelyzetek és nehézségek esetében, jelentkezzenek azok akár szakmai területen, akár személyes vagy családi szinten. Mindez természetesen nem helyettesíti a pszichológusok vagy az orvosok munkáját. A tábori lelkészek szoros együttműködésben dolgoznak majd a szakértőkkel.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria