Meggyilkoltak egy 35 éves minorita papot Lengyelországban

Kitekintő – 2021. november 17., szerda | 22:07

Halálra vertek egy 35 éves lengyel papot november 11-én este. A helyi média szerint a minorita szerzetest a Lublini Vajdaságban található Szumów város parkjában találták meg. Hajnali háromkor halt meg a kórházban.

A Niedziela.pl szerint a szerzetes sétálni ment a parkba, ahonnan nem tért vissza a kolostorba. Hiányát csak november 12-én, pénteken vették észre. A sajtó szerint a járókelők hívták ki a mentőket a parkba.

A rendőrség nem nyilatkozott az ügyben, és nem adtak ki további információkat, az ügyészség rendelkezésére hivatkozva.

A lengyel Katolikus Hírügynökség (KAI) szerint Maksymilian Adam Świerżewski a varsói ferences Konventuális Kisebb Testvérek Rendjéhez (minoriták) tartozott. A pap a Częstochowai Szűz Mária-plébánián szolgált, mely Szumówban, a zambrówi esperesi területen, a łomżai egyházmegyében található. „35 évesen szólította magához az Úr, tizenöt évnyi szerzetesi és kilencévnyi papi szolgálat után” – szól a rend közleménye. A szerzetesek mindenkitől azt kérik, imádkozzanak elhunyt testvérükért – tette hozzá a lengyel katolikus hírügynökség.

„Maksymilian atya buzgó és kedvelt pap volt. Szerzetesi nevét Niepokalanów szent alapítója, Szent Maximiliam Kolbe tiszteletére vette fel” – olvasható a KAI hírében.

„Maksymilian atya, köszönetet mondunk Istennek szolgálatodért. Nyugodj békében” – írta Grzegorz Suchodolski, a siedlcei egyházmegye segédpüspöke a közösségi médiában.

„Csak egy vértócsát, a rendőröket és a tűzoltókat láttam – mondta el egy járókelő. – Nem volt holttest, csak vér. Naponta többször is sétálok arrafelé. Mikor arra mentem, már feltakarítottak.”

„Mindennap arra sétáltatom a kutyámat – nyilatkozta egy másik ott lakó. – Sok éve élek itt, de még soha nem történt ilyesmi errefelé.”

Fordította: Baranyai Judit

Forrás és fotó: EKAI, TVN24.pl

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria