Megöltek egy papot Kolumbiában

Kitekintő – 2019. február 21., csütörtök | 9:00

Február 18-án, hétfőn Bogotá déli részén meggyilkolták a 65 éves Carlos Ernesto Jaramillo Vegát. Az ügyészség vizsgálatot indított a bűntény kapcsán.

A Fides missziós hírügynökség információi szerint szomszédai azt feltételezik, a 65 éves pap rablógyilkosság áldozata lett. A gyilkossággal gyanúsított kiskorú a rendőrségnek azt mondta, a pap abúzust akart elkövetni ellene. Az állítással kapcsolatban vizsgálatot indítottak.

Carlos Ernesto Jaramillo támogatta a venezuelai menekülteket; a környék lakói egyébként is kiváló emberként emlékeznek rá, aki mindenkit hívott, hogy járjon szentmisére, és aki mindig Istenről beszélt nekik. Két éve költözött a Tierra Buena negyedbe.

A gyilkosság estéjén két fiatal tartózkodott a pap otthonában; a lakók egyszer csak észrevették, hogy az egyik fiú sietve távozik. Belépve a lakásba ott találták a több késszúrással súlyosan megsebesített papot, akit szomszédai kórházba szállítottak, de útközben belehalt sérüléseibe. A rendőrség még elemzi a biztonsági kamera felvételeit.

A helyi sajtóban közzétett tanúságtételek szerint Carlos atya nagyon jó pap volt, aki szolgálatának szentelte magát; s aki mindemellett missziós tapasztalattal is rendelkezett.

Forrás: Vatikáni Rádió; Fides.org

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria