Négy új boldoggal gyarapodik az Egyház

Kitekintő – 2020. június 23., kedd | 17:09

Ferenc pápa június 19-én, pénteken kihallgatáson fogadta Angelo Becciu bíborost, a Szentek Ügyeinek Kongregációja prefektusát. Az audiencián a pápa öt dekrétum közzétételét hagyta jóvá, három csodát, egy vértanúságot és egy hősies erénygyakorlást ismerve el ezzel.

Elismerik az Isten Szolgája, Mamerto Esquiú ferences szerzetesnek, az argentínai Córdoba püspökének tulajdonított csodát, aki 1826-ban született Argentínában és ott is halt meg 1883-ban.

Elismerik az Isten Szolgája, a Keresztről nevezett Franziskus Maria vom Kreuze Jordan atyának tulajdonított csodát, aki 1848-ban Németországban született és Svájcban halt 1918-ban.

Elismerik az Isten Szolgája José Gregorio Hernández Cisneros világi hívő orvosnak (első képünkön) tulajdonított csodát, aki Venezuelában született 1864-ben és ott is halt meg 1919-ben.

Elismerik Isten Szolgálója Maria Laura Mainettinek, a Kereszt Leányai Kongregáció fogadalmas szerzetesnővérének vértanúságát, aki 1939-ben Olaszországban született és hit elleni gyűlöletből az olaszországi Chiavennában ölték meg 2000-ben.

Elismerik Isten Szolgálója Gloria Maria di Jesu Elizondo Garcíának, a Szegények Misszionárius Katekétái Kongregáció legfőbb elöljárójának hősies erényeit, aki Mexikóban született 1908-ban és ott is halt meg 1966-ban.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: OFM.org, Heiligenlexikon.de, Vatican News, madregloria.com

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria

Isten Szolgája José Gregorio Hernández Cisneros (Forrás: Vatican News)Isten Szolgája Mamerto Esquiú (Forrás: OFM.org)Isten Szolgája Franziskus Maria vom Kreuze Jordan (Forrás: Heiligenlexikon.de)Isten Szolgálója Gloria Maria di Jesu Elizondo García (Forrás: madregloria.com)Isten Szolgálója Maria Laura Mainetti (Forrás: Vatican News)