Nem találták meg a vatikáni temetőben Emanuela Orlandi maradványait

Kitekintő – 2019. július 29., hétfő | 17:38

Semmilyen új nyomra nem találtak a vatikáni temetőben a 36 éve eltűnt római lány, Emanuela Orlandi ügyében – jelentette be július 28-án Matteo Bruni szentszéki szóvivő. A Szentszék sajtószolgálatának közleménye szerint a Teuton temetőben július eleje óta folyó vizsgálatokat lezárták.

Több ezer csontot vizsgáltak meg Giovanni Arcudi professzor vezetésével a törvényszéki orvosszakértők, de nem bukkantak semmilyen új nyomra a 36 éve eltűnt Emanuela Orlandi ügyében.

A két csontkamrában talált anyagot az Orlandi családot képviselő szakértő jelenlétében vizsgálták át. A család ügyvédje kérésére ebből hetven csonttöredéket további laboratóriumi vizsgálatnak vetnek alá, jóllehet Arcudi professzor ezt nem támogatta.

A tudósok csak olyan csontokra bukkantak, amelyek a 19. századból vagy még korábbról származnak – közölte vasárnap Matteo Bruni vatikáni szóvivő. Ezeket a csontokat a hónap közepén találták, amikor a rejtélyesen eltűnt lány után kutattak.

A 15 éves Emanuela Orlandit 1983. június 22-én látták utoljára, amikor távozott egy zeneóráról. Titokzatos eltűnése a legvadabb, főleg a Vatikánnal kapcsolatos összeesküvés-elméleteket táplálja, ezért Ferenc pápa személyesen adott engedélyt az 1836-ban elhunyt Sophie von Hohenlohe és az 1840-ben elhalálozott Charlotte Friederike zu Mecklenburg hercegnők sírjának felnyitására július elején.

Az egykori német zarándokok vatikáni temetőjében lévő sírok felnyitását az eltűnt lány fivére, Pietro Orlandi kérte egy névtelen levél nyomán, amely azt állította, hogy a holttestet ott kell keresni, ahol a Sophie hercegnő sírját díszítő márványangyal mutatja. A biztonság kedvéért nemcsak Sophie sírját bontották meg, hanem a közvetlenül mellette fekvőt is, de ott sem találtak semmit.

A sírok felnyitásakor rejtett csontkamrákat is találtak emberi csontokkal, ezeket vizsgálták most meg az orvosszakértők. Az Orlandi-rejtélyben eddig az összes nyom hamisnak bizonyult.

Forrás: MTI; Vatican News

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria