Okosrózsafüzér? Tényleg létezik!

Kitekintő – 2019. október 17., csütörtök | 19:20

Különleges újdonsággal készült az októberi rendkívüli missziós hónapra a Pápa Imavilághálója (Imaapostolság): október 15-én sajtótájékoztató keretében mutatták be a Vatikánban azt az okosrózsafüzért, mely az idén januárban megjelent Click To Pray alkalmazás segítségével működtethető.

A Click To Pray (Kattints, és imádkozz) honlap és alkalmazás indulását a január 20-i Úrangyala imádság után jelentette be Ferenc pápa és Frédéric Fornos SJ, az Imaapostolság nemzetközi igazgatója. A honlap minden hónapban közli Ferenc pápa imaszándékait és imakéréseit az Egyház küldetése számára. Az alkalmazás januári megjelenése óta világszerte hívek ezreit kapcsolja össze a mindennapi imában, mely immár egy modern, de mégis hagyományos eszközzel is végezhető: a Click To Pray okosrózsafüzérrel.

Az elegáns, karkötőként viselhető interaktív eszköz keresztvetéssel aktiválható, és a Pápa Imavilághálójának hivatalos, ingyenesen letölthető Click To Pray applikációjával működtethető: az alkalmazás hangos útmutatóval, exkluzív képekkel és további, személyre szabható tartalmakkal kíséri a rózsafüzér imádságot. A tervezők nem feledkeztek el az igényes kivitelezésről sem: tíz achát- és hematitgyöngy fogja közre az eszköz „szívét” alkotó digitális keresztet, amely az alkalmazáshoz kapcsolódó összes adatot tárolja. Aktiválás után a felhasználó választhat hagyományos, szemlélődő és különféle tematikus rózsafüzér imádságok közül, melyeket évente frissítenek. Imádság közben az eszköz kijelzi, mely titkoknál tart a felhasználó, valamint nyomon követi a korábban elmondott imákat is.

A fejlesztők kiemelték, szeretnék az eszközt mindenki számára elérhetővé tenni, különösen is azon fiatalok számára, akik a digitális világ perifériáin élnek. A Click To Pray okosrózsafüzér hittani ismereteik elmélyítésében is támogathatja őket, hiszen nemcsak az imádságot kíséri, hanem elmélkedéseket is biztosít a napi evangéliumhoz. A projektben így egyesülnek az Egyház legszebb lelkiségi hagyományai és a legmodernebb technológiai újdonságok.

Bővebb információ ITT érhető el (angol nyelven).

A Click To Pray alkalmazás INNEN tölthető le ingyenesen.

Forrás és fotó: Vatican News

Magyar Kurír
(bzs)

Kapcsolódó fotógaléria