Orlandi-ügy: Megvizsgálják a Teuton temetőben talált csontkamrákat

Kitekintő – 2019. július 16., kedd | 15:50

A vatikáni ügyészség elrendelte annak a két csontkamrának a vizsgálatát, amelyeket a Teuton temetőben találtak azt követően, hogy az 1983-ban eltűnt Emanuela Orlandi ügyében a család kérésére július 11-én feltártak két sírt (két hercegnő nyughelyét), melyek üresnek bizonyultak.

A kétségek eloszlatása végett, illetve mivel a két 19. század elején elhunyt hercegnő földi maradványait is meg szeretnék találni, folytatták a vizsgálatokat, ezek során fedeztek fel két csontkamrát, melyeket Vatikánváros ügyésze, Gian Piero Milano azonnal lezáratott, lepecsételtetett. A vizsgálatok folytatását már július 11-én, a sírok felnyitása után bejelentette a Szentszék ideiglenes szóvivője, Alessandro Gisotti.

Kiderült, hogy az 1960–70-es években a Teuton Kollégiumot kibővítették; a beavatkozás a temetőt és a kollégium épületét is érintette. Mivel lehetséges, hogy a két hercegnő földi maradványait ekkor áthelyezték, ezért most megvizsgálták a két sír környékét is. Ennek eredményeként két osszáriumra (csontkamrára) bukkantak a padozat alatt, egy csapóajtó fedte üregben.

A július 20., szombat reggel kilenc órára tervezett vizsgálatnál jelen lesznek a vatikánvárosi bíróság szakértői, az Orlandi család képviselői, a vatikáni csendőrség specialistái, valamint a vizsgálatokban eddig is részt vevő szakemberek.

Forrás: Vatikáni Rádió; Vatican News

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria