Összetörték egy texasi templom Jézus-szobrát

Kitekintő – 2020. szeptember 22., kedd | 9:41

Szeptember 16-án egy férfi besétált a texasi El Paso város Szent Patrik-katedrálisába, és az ott található kilencvenéves Jézus Szíve-szobrot összetörte. A rendőrség megtalálta az elkövetőt, a harmincéves Isaiah Cantrellt, akit vandalizmussal vádolnak, marihuánát is találtak a birtokában.

Az egyházmegye közleménye szerint a férfi a reggeli imára kinyitott templom szentélyébe lépett, és a főoltár mögött található Jézus szíve-szobrot összetörte. Trini Fuentes, a templom plébánosa azt nyilatkozta, sokként érte a vandál cselekedet, mélységesen elszomorította a szobor elpusztítása.

Mark Seitz megyéspüspök is szomorúságának és megdöbbenésének adott hangot, neki személyes kedvence volt ez a Jézus-ábrázolás. „Karjai szélesre tárva, szeretettel vár, szíve lobog a szeretet tüzétől. Gyakran ebből merítettem inspirációt a szentmise bemutatására készülve” – nyilatkozta a püspök, aki annak örül, hogy személyi sérülés nem történt. Hozzáfűzte, hogy imádkozni fog az elkövetőért. „Helyrehozhatatlan kár ért minket, ismerem a plébániaközösséget, egész El Paso vesztesége ez. Csakis ahhoz fordulhatunk vigasztalásért, akinek megjelenítője volt ez a szobor” – mondta Seitz püspök.

Fordította: Bodó Márta/Romkat.ro

Forrás: KBTX.com

Fotó: KBTX.com, Diocese of El Paso

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria