Svájcban karácsonyi gyűjtést rendeznek egy palesztinai gyerekkórház javára

Kitekintő – 2021. november 22., hétfő | 12:04

A közelgő karácsonyi ünnepek alkalmából a svájci főpásztorok adománygyűjtésre buzdítják a híveket, amivel Betlehemben a Karitász gyermekkórházát segítik, hogy a szegény családok is gyógyíttatni tudják beteg gyermekeiket.

Palesztinában csakúgy, mint a világ több más országában nincs megfelelő egészségügyi ellátás, amelyet a szegényebb családok is megfizethetnének, ezért félő, hogy beteg gyerekeik elesnek a szükséges kezelés lehetőségétől. A svájci püspöki konferencia és a térségben működő apátok ezért úgy döntöttek, hogy segítő kezet nyújtanak a betlehemi gyermekkórháznak. „Keresztény emberként nem maradhatunk közönyösek egy ilyen igazságtalan helyzet láttán” – írja Felix Gmür bázeli püspök, a svájci püspöki konferencia elnöke abban a levélben, amelyet a főpásztorok és apátok nevében küldött a híveknek. Emlékeztet, hogy az egészségügyi intézmény egyenlő és globális orvosi ellátást igyekszik biztosítani. „Ezáltal lehetővé tesszük, hogy azon a helyen, ahol Jézus született, több tízezer gyermek jó egészségügyi ellátásban részesüljön” – tette hozzá a svájci püspök.

Palesztinában sok család számára még nehezebbé vált az élet, amikor kitört a Covid-19-járvány. Elmaradtak a turisták és a zarándokok a térségben, ami miatt sokan elvesztették bevételi forrásukat. Gmür püspök ezért arra szólít, hogy karácsony alkalmából a hívek tegyenek valamit a palesztin családokért, azért, hogy kevesebb gondjuk legyen, ne kelljen annyira szűkölködniük. A karácsonyi gyűjtés a plébániákon és a szerzetesi közösségekben fontos hozzájárulás lesz ahhoz, hogy a palesztinai gyerekek jó egészségnek örvendjenek. Ezáltal növeljük az igazságosságot és elősegítjük a békét. Konkrétan tehetünk valamit Svájcból ennek érdekében – zárul a svájci püspöki konferencia elnökének levele.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria