Szent Benedek áldását kérte a világra a montecassinói apát a koronavírus-járvány idején

Kitekintő – 2020. március 21., szombat | 20:48

Március 21-én, Szent Benedek halálának évfordulóján 12 órakor Donato Ogliari montecassinói apát harangszó kíséretében Európa védőszentjének ereklyéjével megáldotta Cassino városát, Szent Benedek földjét, Olaszországot, Európát és az egész világot, mindenkit az ő közbenjárására bízott.

„Mindenható Úristen! Szent Benedek atyánk közbenjárására rád bízzuk városunkat, Cassinót és Európát, amelynek védőszentje a szent pátriárka.

Rád bízzuk ezt a nehéz pillanatot, amelyet éppen átél a világ. Rád bízzuk mindazokat az embereket, akik a frontvonalban vannak: az ápolókat, az orvosokat, az egészségügyi dolgozókat. Hálát adunk neked azért az áldozatvállalásért, amellyel teljesítik feladatukat. Szeretnénk megemlékezni mindazokról a családokról, amelyeket megrázott szerettük elvesztése és mindazokról, akik még most is élet és halál között küzdenek.

Emlékezzél meg vezetőinkről és mindazokról, akik elöl járnak a közjó érdekében, hogy segítsenek bennünket, hogy a lehető legjobban nézzünk szembe e helyzettel, és mindannyian megújulva tudjunk kilábalni belőle: felelősségteljesebben, képesebben az egymással való egység megtapasztalására, képesebben az együttműködésre, az osztozásra és a szolidaritásra.

Szent Benedek atyánk közbenjárására a mindenható Istennek, az Atyának, a Fiúnak és a Szentléleknek áldása szálljon erre a városra, Cassinóra, Szent Benedek földjére, Európára és az egész világra. Ámen.”

Fordította: Mogyorósi M. Ányos OSB 

Forrás: A montecassinói apátság YouTube-csatornája

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria