Szentmise előtt szúrtak nyakon egy papot Ausztráliában

Kitekintő – 2017. március 21., kedd | 19:10

Egy ausztrál papot kórházba szállítottak március 19-én, miután nyakon szúrta egy ismeretlen támadó, amikor éppen szentmisét készült bemutatni a melbourne-i Szent Máté-templomban.


KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A 48 esztendős Tomy Kalathoor Mathew keralai (India) származású pap olasz nyelvű szentmisét készült bemutatni Melbourne Fawkner nevű elővárosában, amikor a templom előcsarnokában odalépett hozzá egy ismeretlen.

A hívek idézték a rendőrségnek a férfi szavait: „Te indiai vagy, hindu vagy muszlim, nem mondhatsz misét… Megöllek.” Előhúzott egy konyhakést, nyakon szúrta a papot, majd elmenekült. Az atyát – aki szerencsére nem szenvedett súlyos sérüléseket – először a hívek részesítették elsősegélyben, majd a kiérkező mentő kórházba szállította.

Többtucatnyi szemtanúja volt az esetnek, és a hívek közül többen utánaeredtek a menekülő támadónak. A nyomozást vezető rendőr vasárnap napközben annyit közölt a sajtóval: egyelőre túl korai nyilatkozni az elkövető motivációjáról, a bűncselekmény körülményeinek vizsgálata még folyamatban van. Vasárnap este egyes portálok arról írtak, egy 72 éves férfit gyanúsítanak a támadással, akit hétfőn le is tartóztattak.

A melbourne-i Szent Máté-plébánia Facebook-oldalán annyit tettek közzé vasárnap: „Tisztában vagyunk vele, hogy ami ma történt, az egész plébániai közösségünket megrázta. Tomy atya azt üzeni nektek, hogy szépen javul az állapota, és jó a kedve. Első gondolata rögtön a hívei voltak, és az iskolai közösség. Köszöni mindannyiótok imáit, és hogy gondoltok rá.”

Forrás és fotó: St. Matthew’s Parish/Facebook

Magyar Kurír
(vn)

Kapcsolódó fotógaléria