Újabb templomot gyújtottak fel Chilében – A püspök imára és béketeremtésre hív

Kitekintő – 2021. április 22., csütörtök | 13:28

Április 16-án, pénteken Padre Las Casas-ban a Padovai Szent Antal-plébániához tartozó kis Szent András-templomot teljesen megsemmisítették a lángok. A templom Araucanía régióban található, a villariccai egyházmegyében, ahol több merénylet történt már istentiszteleti helyek ellen, amelyeket gyakran a mapucse őslakosok erőszakos szélsőséges szervezetei követnek el.

Francisco Javier Stegmeier Schmidlin, Villaricca püspöke közleményében így írt: „Ez az eset – azon túl, hogy a régió békéjéért való még intenzívebb imára ösztönöz – elgondolkodtat minket, vajon mi okozza ezt az irracionális erőszakot, és milyen utakon kell járnunk annak érdekében, hogy megoldjuk ezeket a kritikus helyzeteket.”

„Békét kell teremtenünk a régióban, mindannyiunknak aktív és határozott szerepet kell vállalnunk abban, hogy hidakat építünk és lehetőségeket teremtünk azok számára, akik nélkülözik a lehetőségeket, akik kirekesztve érzik magukat, akik azt gondolják, hogy kéréseik az erőszak útján teljesülnek, és talán nem is tudják, hogy éppen az erőszak veszi el törekvéseik legitimitását és teszi nehézzé a megoldást” – tette hozzá.

Stegmeier püspök kifejezte a helyi egyház vágyát, hogy továbbra is munkálkodjon a térség lakóinak érdekében, megkülönböztetés nélkül. Azt kéri mindenkitől, aki megszenvedi ezt az oktalan, egyre növekvő erőszakot, hogy imádkozzon azokért, akik tévesen a rombolás, a terror útján keresnek megoldást, és a köz javáért felelős hatóságokért.

Fordította: Thullner Zsuzsanna

Forrás és fotó: Agensir

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria