Váratlanul elhunyt a Vatikánban Argentína apostoli nunciusa

Kitekintő – 2019. június 14., péntek | 17:32

Június 12-én, szerdán a Vatikánban 62 éves korában váratlanul elhunyt Léon Kalenga Badikebele érsek, Argentína apostoli nunciusa, aki a szentszéki képviseletek vezetőinek római tanácskozására érkezett – adja hírül a Buenos Aires-i apostoli nunciatúra hivatalos közleménye.

A híradás szerint a haláleset egy váratlanul fellépő betegség miatt történt. „Ferenc pápa és a nunciustársak imáival kísérve Badikebele érsek felvette a betegek kenetét, és megtisztult lélekkel tért az Atyai Házba. Az elhunyt nunciust mély pásztori szeretet fűzte Isten Argentínában élő népéhez” – olvasható a közleményben.

Alessandro Gisotti megbízott szentszéki szóvivő június 14-én délelőtt azt nyilatkozta, hogy Badikebele érsek váratlan halála miatt Ferenc pápa lemondta a nunciusokkal tervezett szombat reggeli szentmiséjét a Szent Márta-ház kápolnájában, és helyette ugyancsak szombat reggel fél nyolckor a Szent Péter-bazilika Cathedra Petri oltáránál mutat be engesztelő szentmisét az elhunyt lelki üdvéért a rokonság, a találkozón részt vevő nunciusok és a Római Kúria tagjainak jelenlétében.

*

Léon Kalenga Badikebele 1956. július 17-én született Kongóban, majd teológiai tanulmányai után 1982-ben, 26 évesen szentelték pappá. Diplomáciai pályára lépett, képzése után Ghánában és El Salvadorban szolgált nunciusként. Ferenc pápa 2018. március 17-én nevezte ki Argentína apostoli nunciusává.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria