Welcome to Paradise – Egy fesztivál, ahol Istené a főszerep

Kitekintő – 2022. június 11., szombat | 14:16

A Chemin Neuf Közösség idén is megrendezi a Welcome To Paradise elnevezésű nemzetközi ifjúsági fesztiválját Franciaországban, a hautecombe-i apátságban, ahova a világ számos országából érkeznek 18–30 év közötti fiatalok, hogy találkozzanak, növekedjenek személyes istenkapcsolatukban, ezáltal változást hozva a világba. Az ifjúsági misszió szervezésében július 23-án indul busz Magyarországról.

A július végén tartandó fesztiválra több tucatnyi előadó érkezik különböző szakterületekről – például gazdaság, politika, szociális szféra –, hogy a fiatalokat tanítsák, ösztönözzék.

Az egy hét a lelki élet és az előadások mellett a kikapcsolódásról és a szórakozásról is szól.

A fesztivál „à la carte”, így a résztvevők maguk állíthatják össze a saját programjukat: különböző előadások, workshopok, sportlehetőségek, esti bulik közül lehet választani amellett, hogy van idő az imára, a dicsőítésre és a beszélgetésekre is.

*

Részletek a korábbi Welcomre to Paradise fesztiválokól készült beszámolókból:

„A Welcome to Paradise fesztiválba kívülállóként csöppentem bele. Tolmács és fordító szakra jártam, és az egyetemünknek volt kapcsolata a közösséggel a francia nyelv miatt. A fesztiválon ennek révén mi szakmai gyakorlatként tolmácsolhattunk a magyar résztvevőknek. Valójában tehát egyáltalán nem ismertem a Chemin Neuf Közösséget a fesztivál előtt, nem tudtam, mire számítsak, csupán jól akartam teljesíteni az egyetemi feladatomat, de semmiképpen nem gondoltam, hogy ilyen vidám napok és meghatározó élmények várnak ott rám.

Nagyon meglepett a legelső nap, hogy itt mindenki alleluját énekelve bulizik, aztán az, hogy a fiatalok Szentlélektől kapott képeket, igéket osztanak meg egymással, viszont azt rögtön láttam, hogy a közösség nagyon befogadó, szeretetteljes, és színes.

Igazából a fesztivál egy pontján rájöttem, hogy nem lehetett volna másképpen, nem választhattam volna más szakmai gyakorlatot, hiszen az Isten akarta, hogy én akkor ott legyek, és megéljem ezeket a pillanatokat.” (Anna)

„Az elmúlt öt nyaramban egy dolog volt közös, mégpedig a Welcome to Paradise fesztivál a gyönyörű Bourge tó partján. Ami engem a legjobban megérintett a fesztiválok alatt, az az, hogy ott van 1000-1500 fiatal körülbelül húsz országból, bárkivel lehet beszélgetni, és nagyon különleges találkozások, barátságok tudnak kialakulni. Például én a mai napig nagyon jó kapcsolatot ápolok egy kolumbiai és egy vietnámi sráccal, egy francia és egy ugandai lánnyal. A bulizás mellett a sokrétű előadások, a mindennapi szentmise és a lelki feltöltődés volt az, ami minden évben visszacsábított.” (Áron)

„Én nem tudtam elképzelni, hogyan lehet ennyi mindent belezsúfolni egy hétbe, hogyan férhet meg egymás mellett a bulizás és a napi három imaidő, és hogyan érezhetik jól magukat együtt az Istennel még csak ismerkedők és a komoly lelki életet élők. Szerintem az a nagyszerű a fesztiválban, hogy mindenkinek egy kicsit másmilyen, és mégis megvan az egység a különbözőségben. Ez a hét megannyi lehetőséget kínál arra, hogy észrevedd, hogy Isten szól hozzád, ami a sűrű hétköznapokban sokkal nehezebb, itt viszont, ha nyitott szívvel jársz, hamar azon kapod magad, hogy eláraszt a szeretete, és hogy olyan öröm tölt el, amit akaratlanul is továbbadsz a többieknek.” (Borbála)

*

„Ha kedvet kaptál arra, hogy megéld a minőségi időt, a csendet, a vidám pillanatokat és az Istennel való találkozást, tarts velünk! Buszunk július 23-án indul Budapestről és egy élményekben gazdag hét után, 30-án ér vissza” – fogalmaz a Welcome To Paradise nemzetközi ifjúsági fesztiválra szóló meghívójában a Chemin Neuf Közösség magyar ifjúsági misszió csapata.

Részletek ITT. További kérdésekkel az ifjusagi.misszio@gmail.com e-mail-címen lehet elérni az ifjúsági misszió csapatát.

Forrás és fotó: Chemin Neuf Közösség

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria