A Föld napját ünnepelték a nagyváradi püspöki palota kertjében

Külhoni – 2021. április 28., szerda | 14:19

Közös otthonunk, a Föld iránti felelősség jegyében különleges programokkal várták az érdeklődőket a nagyváradi püspöki palota kertjében április 22-én.

A nap folyamán óránként indultak vezetett csoportok a kert különleges fái és a madárbarát sarkok felfedezésére. A diákok délelőtt kézműves-foglalkozásokon vehettek részt, délután pedig a családok számára szerveztek vetélkedőket, illetve a környezettudatos életmóddal kapcsolatos műhelyeket.

A nagyváradi ONO Kicsomagolda bolt munkatársai a környezettudatos, csomagolásmentes vásárlás hasznosságával, a hulladékgyűjtéssel foglalkozó Bihar megyei ECO  cég képviselői pedig a helyes szelektív hulladékgyűjtéssel és ennek a környezetünkre való pozitív hatásaival ismertették meg a jelenlévőket.

A rendezvényen részt vett Böcskei László nagyváradi megyéspüspök is. Felidézte, mennyire jó volt nyomon követni az elmúlt hetekben és hónapokban a szépen felújított kert növényeinek fejlődését, azt, ahogy kibontakoztak a közel hathektáros területen. Hangsúlyozta azt is, hogy tudatosítanunk kell magunkban, hogy mindannyiunknak szerepe van a teremtett világ gondozásában és megóvásában.

Ferenc pápa Laudato si’ (Áldott légy) kezdetű enciklikájában felhívást intézett a világ elöljáróihoz és minden emberhez, hogy fordítsunk nagyobb figyelmet környezetünk megóvására.

A Szentatya sürgeti az ökológiai neveléshez való visszatérést, hogy ne csak (ki)használói legyünk a Földnek. Felelősséggel kell gazdálkodnunk az erőforrásokkal, gondolva az utánunk következő nemzedékekre is. Mindenki felfedezheti a saját környezetében a lehetőségeket, mindenki tud tenni azért, hogy megóvjuk a Földet.

Forrás és fotó: Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria