A gyulafehérvári szeminárium vendégei voltak a kolozsvári Protestáns Teológiai Intézet munkatársai

Külhoni – 2022. november 16., szerda | 16:50

A Gyulafehérvári Papnevelő Intézet adott helyet november 11–12-én a kolozsvári Protestáns Teológiai Intézet és a szeminárium idei találkozójának.

A Protestáns Teológiai Intézet oktatói Kovács Sándor rektor vezetésével érkeztek Gyulafehérvárra. Az évenkénti találkozás célja az, hogy a két intézet elöljárói és tanárai együtt gondolkodjanak, tervezzenek a jövőt illetően. Ilyenkor lehetőség nyílik egymás problémáinak, sikereinek, örömeinek megosztására is.

A találkozó első napján Kiss Dénes vallásszociológus, a Babeș–Bolyai Tudományegyetem adjunktusa tartott előadást, amelyben az erdélyi társadalom vallási és kulturális változásait mutatta be az 1990-es évek után. Reflektált arra, hogy a jövő papjainak, lelkészeinek milyen kihívások közepette kell majd hirdetniük Isten igéjét.

A találkozó második napjának reggelén a két intézet elöljárói és tanárai a kispapokkal együtt imádkoztak ünnepi laudest a székesegyházban.

A közös imát követően Kovács Gergely gyulafehérvári érsekkel találkoztak a vendégek és szemináriumunk elöljárói, tanárai. A főpásztor bemutatta az érseki palotát, illetve Isten Szolgája Márton Áron püspök lakosztályát.  

Kovács Gergely érsek örömét fejezte ki a két intézmény régi barátsága kapcsán, bizakodva a jövőben, hogy továbbra is ápolják a barátságokat és megosztják egymással tapasztalataikat, hiszen ezáltal segíthetik egymás és az intézmények fejlődését. 

Forrás és fotó: Gyulafehérvári Papnevelő Intézet

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria