A házaspárok útjára hívják a párokat a nagyváradi palotakertbe

Külhoni – 2021. február 12., péntek | 14:21

A házasság fontos eseményeit jeleníti meg a nagyváradi püspöki palota kertjében február 8-án délben felállított Házaspárok útjának tizenhat stációja. A nagyváradi házaspárok február 14-ig, Bálint-napig személyesen járhatják végig a palotakertben az utat, követve a kijelölt ösvényt.

Az egyes állomásokhoz való elmélkedéseket a nagyváradi egyházmegye honlapján találhatják meg, illetve IDE kattintva hallgathatják meg és beszélhetik át. A vidéken élő házastársak is átimádkozhatják és megbeszélhetik a kérdéseket a fent említett segédanyag segítségével.

A sétaút tizenhat állomása a házasság fontos eseményeit, feladatait, nehézségeit és korszakait jeleníti meg. A szentírási idézetek, elmélkedések ösztönzést adnak arra, hogy a párok életük egyes mérföldkövein elgondolkodjanak és beszélgessenek egymással.

A házasság hete idén vasárnap, február 14-én ér véget. Ezen a napon az egyházmegye több plébániáján hálaadó szentmisét mutatnak be, amelynek keretében a házastársak megújítják a házasságkötéskor tett esküjüket és megajándékozzák egymást szeretetük jeléül.

Forrás és fotó: Romkat.ro

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria