A jubiláns házasokat köszöntötték Urunk megkeresztelkedésének ünnepén Nagyváradon

Külhoni – 2022. január 11., kedd | 13:25

Január 9-én, Urunk megkeresztelkedésének ünnepén Böcskei László megyéspüspök mutatott be szentmisét a nagyváradi székesegyházban.

A főpásztor a szentmise elején arra biztatott, hogy erősítsük magunkban istengyermekségünk tudatát, Ferenc pápa januári szándékához csatlakozva imádkozzunk azokért, akik hátrányos megkülönböztetést vagy üldöztetést szenvednek vallásuk miatt, és imádkozzunk a jubiláns házaspárokért is.

A homíliában elhangzott a kérdés: Megkeresztelt emberekként hordozzuk-e magunkban és magunkon a hit örömét? A mindennapok keresztjei sokszor megakadályoznak bennünket abban, hogy a hit örömének, a Lélek derűjének hordozói legyünk – mondta a püspök. Egy kis történet kapcsán arra buzdított, hogy igyekezzünk betlehemi angyalok módjára kísérni egymást és Jézus Szívére helyezni gondjainkat.

A szentmise végén a hosszú házasság receptjét ismertetve egy idős házaspár mondatát idézte Böcskei László: „Mi olyan időben születtünk, amikor ha valami elromlott, azt megjavították, nem pedig kidobták.”

A szentmise végén a jubiláns házasok áldásban részesültek, emléklapot és rózsafüzért kaptak, hogy a nehéz időkben „legyen mibe kapaszkodniuk”.

Forrás és fotó: Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria