A kereszt az élet fája – Családok és fiatalok keresztúti imádsága Szatmárnémetiben

Külhoni – 2021. április 1., csütörtök | 11:24

Családok és fiatalok együtt imádkozták a keresztutat a virágvasárnapot megelőző pénteken Szatmárnémetiben. A Kálvária-templom udvarán elhelyezett 14 stációt végigjárva, Schönberger Jenő püspök vezetésével elmélkedtek Jézus szenvedéséről és kereszthaláláról. A szabadtéri ájtatosságon egyúttal a család éve imaszándékához is csatlakoztak.

Isten Fiára tekintettek, hogy az ő szenvedéséből merítsenek erőt a hétköznapok küzdelmeihez, ami által megerősítést kaptak abban, hogy „ne féljenek akkor, amikor a szeretet túl sokat követel, amikor a szeretet áldozatot kíván”.

A szabadtéri ájtatosságot a világiak irodája és az ifjúsági iroda együtt szervezte. A szervezők ezzel az alkalommal is kapcsolódtak a Szentatya által meghirdetett család éve imaszándékához.

A családok keresztútját elmélkedték át együtt, Krisztus keresztje alá helyezve a családok nehézségeit, küzdelmeit, botlásait, de a fájdalmas veszteségeik tapasztalatait is.

Simon Attila ifjúsági és ministránslelkész Kalkuttai Szent Teréz anya gondolatait idézte: „A szenvedés önmagában véve semmit sem ér, de a Krisztus passiójában részt vevő szenvedés nagy ajándék: Isten szeretetének egyik jele, mert úgy mutatta meg e világ iránti szeretetét az Atya, hogy Fiát adta értünk.”

Simon Attila a keresztúti ájtatosság végén arra kérte a résztvevőket, hogy tartsanak ki az imádságban, vegyenek részt a szent három nap szertartásain, hogy a húsvéti örömhír hiteles tanúi lehessenek.

Forrás és fotó: Szatmári Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria