A kisközösségek csodákra képesek – Cipősdobozok Felvidékről Kárpátaljára

Külhoni – 2021. december 31., péntek | 14:57

December 29-én adták át Beregszászban a helyi Sámuel Alapítvány céljaira gyűjtött cipősdoboz-adományt, amelyet a szepsi Boldog Salkaházi Sára Egyházi Iskolaközpont diákjai, tantestülete és szülői szövetsége készítettek az idei karácsonyi ünnepekre.

A Sipos Géza vezette alapítványt 2001-ben hozták létre azzal a céllal, hogy az intézmény növendékei szerető családokban, normális körülmények között, biztonságban nőhessenek fel, reményt adva ezzel az árva, illetve elhagyott gyermekeknek.

A felvidéki iskolaközpont közössége idén is tudatosan cselekedett, hiszen a hiteles krisztusi Egyházban a kérügma, a liturgia és a diakónia harmóniában van. Egymást föltételezi a szent tanítás, az istentisztelet és a szeretetszolgálat. Nagyon fontos, hogy ez a tanítás egyre inkább átjárja a hívek gondolkodását. Egyházunk, kereszténységünk hitelességének mércéje az, hogy lehajolunk-e a rászorulókhoz, a hátrányban lévőkhöz, ahogy Ferenc pápa is mondja.

A szépen elkészített csomagok begyűjtése, átadása és elszállítása ismételt gyönyörű jelei az idők jeleinek, benne a karácsony titkának értésének és megélésének.

A mindennapok tapasztalatai alapján nem valószínű, hogy az egész társadalom empatikus lesz a szegényekkel és a leszakadókkal. Ám ha össztársadalmi szinten nem is valósul meg az irgalom és a szolidaritás, lám, a kisközösségek csodákra képesek…

Forrás és fotó: Szepsi Római Katolikus Esperesség

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria