A nagyváradi egyházmegye gitártábort szervezett Tasnádszántón

Külhoni – 2021. július 18., vasárnap | 17:50

Ébredj fel! – ez volt a mottója a tasnádszántói plébánián idén kilencedik alkalommal megrendezett egyházmegyei gitártábornak, amelyen nyolcvanhat gyermek vett részt a Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye különböző településeiről június 30. és július 4. között.

Szentmisével nyitották meg a tábort, amelyet Ozsváth József tasnádi plébános, a gitártábor megálmodója celebrált. Az ismerkedős játékokat követően az est fénypontját a tábortűz körüli vidám éneklés, tánc és beszélgetés jelentette.

A gitároktatás másnap kezdődött, külön csoportokban dolgoztak a kezdők, a középhaladók és a haladók. A szentmiséken mindig más-más csoport gondoskodott a zenei szolgálatról.

A csütörtöki program vendége Ambrus Attila, az egykori „Viszkis” volt, akivel közösen kézműveskedhettek a táborozók. Érdekes és őszinte beszélgetésben a tábor résztvevőinek volt lehetőségük kérdezni tőle; megismerhették azokat a tényezőket, amelyek segíthetnek az élet mélypontain talpra állni.

A pénteki nap folyamán a Borókagyökér Néptáncegyüttes tagjai igazi táncházi hangulatot varázsoltak a táborba. Az este a Rariga család előadásával zárult, akik utazási tapasztalataik és színes történeteik által igazi kulturális élményben részesítették a résztvevőket az Ázsia-est alkalmával.

Másnap lehetőség volt arra is, hogy a táborozók kibontakoztassák kreativitásukat a kiscsoportos kézműves-foglalkozáson, amelyet Módi Blanka vincés nővér tartott. Ezt követően mindenki próbára tehette leleményességét és rátermettségét az akadályversenyen. Az utolsó este az Ébredés zenekar dicsőítő koncertjével zárult, akik idén is, mint minden évben, remek hangulatot teremtettek.

Vasárnap, a záró szentmisén a gitártábor összes résztvevője együtt szolgált, dicsőítette Istent.

Sima Petra szerint „ami a legfontosabb volt a táborban, hogy Isten hívó szavára gyűltünk össze és a vele való kapcsolatra igyekeztünk koncentrálni. A reggeli áhítatok, a közös imádkozások, a mindennapos szentmisék és a szentségimádás voltak a gitártábor valódi »ékkövei«, a legfelemelőbb pillanatai. Hihetetlen volt átélni, hogy mennyi ember torkából csendültek fel az énekek és egyszerre pendült meg számtalan gitár húrja, egyszerre szólaltak meg a hangszerek. A táborban végig családias hangulat uralkodott, az embereket a kedvesség és a szeretet vezérelte, ezért is volt nagyon jó a részesének lenni.”

A teljes beszámoló a nagyváradi egyházmegye honlapján olvasható.

Forrás: Romkat.ro

Fotó: Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria