A Renovabis támogatásával a rászorulók szolgálatában Nagybecskereken

Külhoni – 2022. január 13., csütörtök | 10:40

A nagybecskereki Caritas immár 25 éve szolgálja a rászorulókat elsősorban Bánát területén, de az általuk megvalósított programok gyakran nemcsak az egyházmegyék, hanem országok határain is túlmutatnak. A segélyszervezet egyik legnagyobb támogatója a németországi római katolikus egyház jótékonysági szervezete, a Renovabis.

A kiírások figyelése és a megfelelő pályázatokon való részvétel – természetesen a rászorulók felkeresése mellett – az egyik fontos sarokköve Halmai Tibor igazgató munkájának, a szervezet ugyanis önerőből nem tudja fenntartani a programokat. „Nagyon fontosnak tartom, hogy személyesen is felmérjem a terepet, egy-egy rászoruló helyzetét, hogy azután hitelesen tudjam képviselni az érdekeiket és érdemben tudjak cselekedni – fogalmazott a nagybecskereki Caritas igazgatója.

„A Renovabis az egyik legnagyobb támogatónk, segítségükkel valósítjuk meg az idősek és betegek házi gondozását, a jelzőrendszeres házi segítségnyújtást, valamint a fiatalok foglalkoztatását segítő »Your Job« programunkat” – ismertette Halmai Tibor.

Tavaly a pályázati lehetőségek lecsökkentek, így a koronavírus-járványra való tekintettel a Renovabis rendkívüli támogatást biztosított a szervezet működéséhez; mindez nagymértékben segítette a munkát az idősek folyamatos ellátása terén. „Ahhoz, hogy az együttműködés létrejöjjön, jelentősen hozzájárult Német László SVD püspök, aki mindenben támogatja tevékenységünket” – hangsúlyozta a Caritas-igazgató.

Forrás és fotó: Nagybecskereki Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria