Szeretetszövetséget kötöttek a lányok a Szűzanyával a Schönstatti Márianővérek táborában

Külhoni – 2019. július 25., csütörtök | 14:08

A Schönstatti Apostoli Mozgalom alapítója, Joseph Kentenich imájával ért véget annak a négynapos tábornak a programja, amelyet július 14. és 18. között Bukovics Erika-Mária nővér és Horváth Beáta-Mária nővér szervezett a temesvári Marienheim ifjúsági házban. Nyolc lány ünnepélyes keretek között szeretetszövetséget kötött a Szűzanyával.

A résztvevők – korukat tekintve 13 és 20 év közötti lányok – Majláthfalváról, Pécskáról, a Szatmár megyei Túrterebesről, a Hargita megyei Vágásról, valamint Temesvárról érkeztek. A tábor témája a boldogság volt, jelképe pedig a kulcs, amelynek papírból kivágott változatára a részt vevő tizenhárom lány mindennap egy-egy meghatározó gondolatot, üzenetet jegyzett fel a tábor első estéjén kiválasztott társának címezve.

Az előadások alkalmával a lányok megismerhették Kentenich József lelkiségét, üzenetét, hallottak a Schönstatti Mozgalomról, annak kegyelmi forrásáról, a Szűzanyával kötött szeretetszövetségről, amelyre Kentenich szavai is utalnak: „Semmit Nélküled, semmit nélkülünk!”. A programban szerepelt még szentségimádás, Jakab Lajos vágási plébános pedig mindennap szentmisét mutatott be a ház kápolnájában.

Egyik délután a két szervező nővér a temesvári házukban vendégül látta a tábor résztvevőit, ahol nyolc lány ünnepélyes keretek között szeretetszövetséget kötött a Szűzanyával a házi kápolnában. Ez bensőséges, mély kapcsolatot jelent, továbbá azt, hogy az illető fiatal példaképének tekinti Szűz Máriát, és csatlakozik az országos, valamint a nemzetközi schönstatti lánymozgalomhoz.

A lelki témájú programok mellett jutott idő barkácsolásra, vízi csatára, filmnézésre, sétára a városközpontban, grillezésre, önkéntes tevékenységként pedig napi háromszor asztalterítés és mosogatás szerepelt az elfoglaltságok között. Nem maradt el a torta sem, ugyanis két lány épp ezekben a napokban ünnepelte a születésnapját.

A második tábort július 21. és 25. között szervezik a schönstatti nővérek a Marienheimban 9-13 éves lányoknak.

Forrás: Romkat.ro

Fotó: Sipos Enikő

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria